Alles over opties

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle beschikbare informatie over opties en aandelen op deze website

De Amerikanen Black en Scholes ontwikkelden een model om de prijs van een optie te kunnen berekenen

Opties nader uitgelegd

Wat zijn opties? Een optie is een recht op een aandeel te kopen of te verkopen. De prijs van de optie optie houdt daarom nauw verband met het aandeel. Voor de prijsbepaling zijn heel veel theorieën ontwikkeld maar de bekendste is de theorie van Black en Scholes.

Opties staan bekend als ingewikkeld maar bieden heel veel mogelijkheden. Het is de moeite waard om wat meer te weten over de terminologie en de optietheorie. Daarom heeft Sinus een beknopte introductie op de website geplaatst.


Lees meer »

Beleggingsmethodes

Optie strategieën zijn combinaties van opties en aandelen die gerangschikt kunnen worden in verschillende beleggingsmethodes.

De beleggingsmethodes zijn gegroepeerd op basis van gemeenschappelijke kenmerken ten aanzien van winst/verlies, risico en looptijd. Een aantal van deze methodes wordt nader toegelicht.

Lees meer »


Met de Strategiemonitor van Sinus opent zich een wereld van mogelijkheden.
De strategiemonitor biedt het gereedschap om uw beleggingen te analyseren en simuleren waardoor u niet langer geblindoekt aan een belegging begint.

Strategiemodellen

Een strategiemodel is een sjabloon voor een optie strategie. In het sjabloon zijn de uit te voeren transacties en bijbehorende eigenschappen vastgelegd. Sinus levert standaard een groot aantal modellen mee. U kunt daar uw eigen modellen aan toe voegen. De wizard maakt gebruik van deze modellen.
Strategiemodellen »

Strategiewizard

De strategiewizard is het onderdeel van Sinus dat alle mogelijke optiecombinaties doorrekent.

Met de strategiewizard kunt u in een mum van tijd duizenden combinaties berekenen en vergelijken. Via een geavanceerde berekenmethode worden de combinaties gewogen op meerdere facetten. Zo worden de beste combinaties opgespoord.

Strategiewizard »